Байден висловився про ціну підтримки України для американців

Президент США Джо Байден заявив, що ціна, яку американці зараз сплачують за протидію Росії, буде вищою, якщо Сполучені Штати Америки не діятимуть негайно, щоб протистояти Путіну. Про це президент США Джо Байден заявив напередодні на зустрічі Національного комітету Демократичної партії.

У ході виступу Байден назвав Путіна «тираном».

За словами президента США, адміністрація має бути відвертою із американцям щодо того, що «битва за свободу також обертається певними жертвами вдома».

«Люди вже — вже відчувають зростання цін через Путіна та автозаправках», — заявив Байден, вказуючи на зростання цін на пальне у США.

«Я думаю, що американці знають, наскільки важливий цей бій. Я думаю, що вони знають, що якою болісною не була би ціна сьогодні, витрати будуть вищими, якщо ми не діятимемо негайно щодо цього тирана», — заявив президент США,

Раніше у Республіканській партії США заявили, що зростання цін у країні, рекордна інфляція, є наслідками рішень уряду країни, а Байден намагається «перекласти відповідальність».

«Ціни на пальне зростають не через Путіна — відповідальність за це на Байдені», — твітує конгресмен-республіканець Грег Стойбе.

Показник щорічної інфляції в Америці досяг рекордних із 1982 року 7,9%, йдеться в офіційних даних Міністерства праці США. Там зазначено, що найбільше зростання відбулось у категоріях: бензин, житло та продукти харчування. «Індекс цін на бензин зріс на 6,6% […], індекс цін на їжу — на 1%, а на житло — на 1,4%».

Як повідомляв «Голос Америки», раніше президент США Джо Байден оголосив заборону на імпорт нафти, газу та вугілля з Росії. Також Палата представників США проголосувала за заборону на імпорт російської нафти, газу та вугілля до Сполучених Штатів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>