НБУ уклав з Польщею валютний своп на 1 мільярд доларів

Нацбанк України та Нацбанк Польщі підписали договір про здійснення операції валютний своп гривня/долар США обсягом до 1 млрд дол США в еквіваленті.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Важко переоцінити допомогу та підтримку, яку надає Національний банк Польщі. Отримані кошти у межах валютного свопу дадуть змогу збільшити міжнародні резерви та підтримати макрофінансову стійкість України. Ми дякуємо колегам за співпрацю та за наданий кредит довіри!», – заявив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Рішення про проведення валютного свопу з Україною було ухвалене правлінням Національного банку Польщі в перший день нападу РФ на Україну – 24 лютого 2022 року.

З того моменту почалася активна підготовка та врегулювання технічних моментів для проведення відповідної операції, кажуть в НБУ.

21 березня 2022 року набрав чинності договір про здійснення валютного свопу гривня/долар між центробанками України та Польщі. Термін дії угоди – 1 рік із можливістю пролонгації.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>