Експрем’єр Британії закликав бойкотувати саміт G20, якщо туди поїде Путін

Девід Кемерон, прем’єр Великої Британії у 2010-2016 роках, закликав до бойкоту саміту «Групи двадцяти», якщо лідер РФ Владімір Путін вирішить їхати на нього.

Джерело: колонка Кемерона у Wall Street Journal.

Кемерон у ній відкидає аргументи тих, хто вважає за краще не виганяти Росію з G20, так, як з G8 після початку агресії проти України.

Пряма мова: «Кажуть, що G20 не «належить» нам і має бути якийсь форум для діалогу? Так, але саміти G20 також надають статус і респектабельність. З тим, що вже накоїв Путін і що він продовжує робити в Україні, це неможливо уявити».

Деталі: На закиди про те, що особисто він та президент США Барак Обама відвідували саміти G20 у 2014-2015 роках, попри дії РФ в Україні та Сирії, Кемерон відповідає, що цей досвід тільки підтверджує беззмістовність якихось розмов з Путіним, відтак і аргументу про майданчик для діалогу.

Пряма мова: «Він нахабно брехав нам про все, починаючи від долі рейсу «Малайзійських авіаліній» до присутності російських військ на Донбас. А те, що ми бачимо протягом останнього місяця, вийшло на зовсім новий рівень — повномасштабне вторгнення у незалежну, суверенну демократичну країну з брутальністю не меншою, ніж у часи Другої світової».

Деталі: Він також не погоджується з аргументом про те, що бойкот саміту з боку лідерів західних країн призведе тільки до того, що зустріч відбудеться без них і їхнього впливу. На думку Кемерона, якщо США, Британія, ЄС та особливо найвпливовіші країни — Німеччина, Франція, Італія — синхронно заявлять заздалегідь про свою позицію, це буде мати великий вплив.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>