Війна в Україні може призвести до злиднів та голоду понад 1,7 млрд людей, – генсек ООН

пшениця зерно

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш представив докладну аналітичну записку щодо кризи в галузі продовольства, енергетики та фінансів, яка може бути викликана війною, що розв’язала Росія проти України.

«Зараз ми зіткнулися зі штормом, який загрожує зруйнувати економіку країн, що розвиваються», – заявив він.

У записці йдеться, що Україна і Росія забезпечують 30 відсотків світового виробництва пшениці і ячменю, одну п’яту частину виробництва кукурудзи й більш ніж половина виробництва соняшникової олії. Постачання всіх цих товарів по всьому світу продовжують перериватися. Війна в Україні може призвести до бідності, злиднів і голоду до 1,7 мільярда людей – більше п’ятої частини людства.

Генеральний секретар ООН закликав міжнародні фінансові установи виділити фінансування для найбільш уразливих країн, допомогти урядам країн, що розвиваються, інвестувати в найбідніші та найуразливіші верстви населення шляхом посилення соціального захисту, а також працювати над реформуванням глобальної фінансової системи, щоб зменшити нерівність.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>