Постпред України в ООН розкритикував Радбез за безпорадність щодо війни в Україні

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розкритикував Раду безпеки ООН за нездатність до реальних дій щодо війни в Україні та нагадав про нелегітимність перебування Росії у складі цього органу.

Як пише «Європейська правда», про це повідомив кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Кислиця нагадав, що з січня Рада безпеки провела понад десяток зустрічей щодо України.

«Ми всі цінуємо свій час, тому дозвольте запитати вас: як наші зустрічі впливають на того, хто посідає місце в Радбезі, передбачене Статутом ООН для іншого суб’єкта, якого вже не існує? — сказав Кислиця, маючи на увазі, що Росію автоматично стали вважати наступником СРСР у Радбезі, хоча формально це досі СРСР. — Невже ви готові звести роль Ради Безпеки у вирішенні найтяжчої безпекової кризи на європейському континенті від часів Другої світової війни тільки до обговорень?».

Він закликав Радбез «серйозно зайнятися розв’язанням проблеми сумнівної присутності Росії в цьому залі, яка перешкоджає виконанню Радою її головного обов’язку – підтримання міжнародного миру та безпеки», на наголосив, що якщо це питання не вирішити, ситуація не зміниться.

У вівторок Рада безпеки ООН обговорювала гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену війною РФ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>