У Франції прихистили понад 70 тис. українських біженців

За даними французького управління з питань імміграції та інтеграції, з початку російського вторгнення в Україну, до Франції прибули понад 70 000 біженців з України
Про це пише The Latest News.

Ця цифра не включає українців, які прибувають транзитом до інших європейських країн, зокрема Італії, Іспанії та Португалії. 1 квітня уповноважена з питань громадянства Марлен Скіаппа нарахувала 36 тисяч переміщених українців, які проїхали через Францію. Зі свого боку, уповноважений міністр з питань житлово-комунального господарства Еммануель Варгон місяць тому оцінила «близько 30 тисяч».

Наразі 15 000 українців перебувають у тимчасовому житлі, готелях чи центрах відпочинку. Про це сказала Еммануель Варгон. У регіонах немає великого попиту на соціальне житло.

За даними управління з питань імміграції та інтеграції Франції, наразі українським сім’ям видано 34 700 карток ADA. Це статус тимчасового захисту, який надають вимушено переміщеним людям з України.

Біженці з України мають доступ до медичної допомоги і до французького ринку праці, ще до отримання дозволу на перебування в країні. Кожен біженець, який має картку ADA, отримує 6,80 євро на день, або приблизно 206 євро на місяць.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>