У відповідь на газовий шантаж: Німеччина хоче націоналізувати частину газопроводу “Північний потік-2”

У відповідь на газовий шантаж: Німеччина хоче націоналізувати частину газопроводу “Південний потік-2” – Spiegel

Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації німецької ділянки газопроводу “Північний потік-2”. Його можуть використати для підключення до терміналу зрідженого природного газу.

Про це з посиланням на джерела повідомляє видання Der Spiegel.

За даними, які журналісти отримали у Міністерстві економіки ФРН, після націоналізації німецька частина “Північного потоку-2” буде відрізана від решти газопроводу. А далі її можуть використовувати для роботи терміналів скрапленого природного газу, які Німеччина планує побудувати для відмови від постачання газу з Росії.

Як зауважили у Spiegel, як мінімум один СПГ-термінал потрібно збудувати на узбережжі Балтійського моря, аби східна та південна частини країни (зокрема, Баварія) могли отримувати скраплений газ. “Поки що ці регіони безпосередньо залежали від трубопроводів з імперії Путіна”, – наголошує видання.

Водночас, за інформацією журналістів, у німецькому уряді побоюються можливої реакції керівництва РФ на націоналізацію ділянки “Північного потоку-2” у вигляді експропріації німецьких підприємств на території Росії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>