Ще шість кораблів зможуть пройти “зерновим коридором”

Ще шість кораблів зможуть пройти “зерновим коридором”

У межах Чорноморської зернової ініціативи ООН наступні шість кораблів пройшли перевірку й одержали дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор у Чорному морі та вивезення українського зерна.

Про це повідомили в “Голосі Америки” з посиланням на Спільний координаційний центр (СКЦ).

“Спільний координаційний центр (СКЦ) в рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН дозволив шести суднам, що прибули для перевірки, прохід через морський гуманітарний коридор у Чорному морі. Ці кораблі мають вивезти з України зерно, заблоковане з початку повномасштабного вторгнення”, — ідеться в повідомленні.

Два з перевірених суден MV Kafkam Etler і MV Zelek Star пройшли інспекцію в Мармуровому морі, тому можуть вирушати у Чорноморськ на Одещині для завантаження.

На 15 серпня також заплановано інспекцію решти суден — MV Great Arsenal, MV Zumrut Ana, MV Ocean S і MV Kubrosliy. У разі успішної перевірки й вони вирушать до Чорноморська.

За узгодженими процедурами, усі учасники перевірки координують роботу зі своїми військовими й іншими відповідними органами. Це потрібно для того, “щоб уможливити безпечний прохід комерційних суден у рамках Чорноморської зернової ініціативи”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>