Понад 10 тис. чоловіків у окупованому Маріуполі загрожує примусова мобілізація

Росіяни прибирають українські назви з дороговкажчиків

Про це Бойченко розповів на брифінгу в Media Center Ukraine.

«Якщо говорити про кількість людей — скільки там може потрапити до лав так званого війська Російської Федерації або так званої «ДНР,» то це більше 10 тис. чоловіків, які сьогодні перебувають у небезпеці», — сказав Бойченко.

Мер Маріуполя також зазначив, що з кожним днем з міста виїжджає дедалі менше жителів, а зробити це стає дедалі складніше.

«Ми бачимо по статистиці, що, якщо тиждень тому виїжджало до України (на підконтрольну територію — ред.) десь 80 — 120 людей на добу, то за минулу добу, з Маріуполя виїхали 8 людей. Тобто, це свідчить про те, що Маріуполь закривають», — сказав Бойченко.

Мер Маріуполя наголосив, що залишатися в місті небезпечно, бо окупанти використовуватимуть містян як гарматне м’ясо, а єдина можливість уникнути мобілізації — їхати з міста.

«Вони направлять цих людей до мобілізації, а потім на фронт, і будуть використовувати їх як м’ясо. На жаль, це так уже відбувається», — сказав Бойченко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>