Гарантуємо збереження життя: Зеленський звернувся до росіян, які хочуть здатись у полон

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна гарантує збереження життя усім росіянам, які здадуться в полон

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

«У Криму було хмарно. Хоча й теж тепло. Але хоч би якими не були хмари, українці знають, що робити. І знають, що наше майбутнє – сонячне. Це майбутнє без окупантів. На всій нашій території, зокрема і в Криму. Якщо окупанти втечуть, поки мають таку можливість, це буде найкращий варіант для них. Якщо їх змушують залишатися – будь-який окупант може знайти спосіб здатися в український полон», — сказав президент України Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, усім російським окупантам, які здадуться в полон — збережуть життя.

«Ми гарантуємо всім російським військовим, які добровільно складуть зброю і здадуться в полон, збереження їхнього життя. Україна завжди дотримується всіх міжнародних норм, всіх конвенцій. Будь-яких інших варіантів, щоб окупанти могли на них сподіватися, ми їм не залишимо. І я знову й знову хочу подякувати всім нашим громадянам, хто воює й працює заради миру для України, заради звільнення всієї нашої землі», — наголосив президент України.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>