ЗСУ знищили 3 командних пункти росіян і уразили 4 ворожих позиції ППО – ОК «Південь»

На півдні українські воїни знищили три командних пункти підрозділів ворожої 35-ої армії та уразили 4 ворожих позиції ППО.

Джерело: оперативне командування «Південь»

Дослівно: «Ворог час від часу застосовує диверсійно-розвідувальні групи, як спроби викрити наші позиції. Так, сьогодні вдень ДРГ противника вийшла на наш спостережний пост. Внаслідок стрілецького бою противник зазнав втрат – є загиблі та поранені – і ретирувався.

По обіді нанесено вогневе ураження з реактивних систем залпового вогню по Апостолівській громаді Криворіжжя. Без людських втрат».

Деталі: Крім того, як зазначає ОК «Південь», надвечір ворог атакував територію України з акваторії Чорного моря ракетами типу «Калібр». Одну з них, спрямовану на Одещину, сили протиповітряної оборони знищили.

Ворожа авіація двічі атакувала наші позиції в районі Давидова Броду гелікоптером і штурмовиком. Обійшлося без втрат.

Командування повідомляє, що українські авіаційні удари були в 3,5 рази більші за кількістю та в десятки разів ефективніші за результативністю: уражено 4 позиції протиповітряної оборони ворога в Бериславському і Каховському районах, а також 3 місця скупчення живої сили, озброєння і техніки в Миколаївському, Баштанському і Херсонському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано понад 190 вогневих завдань.

Результатами стало знищення двох реактивних систем залпового вогню «Ураган», «Град» і важкої вогнеметної системи «Сонцепьок», станції радіоелектронної боротьби, двох 120-мм мінометів, трьох танків, трьох командних пунктів підрозділів ворожої 35-ої армії.

При спробі проведення повітряної розвідки ворог позбавлений двох безпілотних шпигунів типу «Орлан-10».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>