Особистий комп’ютер Стіва Джобса виставлять на аукціон

Особистий комп'ютер Стіва Джобса виставлять на аукціон

Комп’ютер Macintosh, яким користувався Стів Джобс, продадуть на аукціоні Bonham’s History of Science and Technology у Нью-Йорку, його вартість оцінюють від $200 тисяч

Про це повідомив сайт аукціону.

Macintosh виставлять на продаж з клавіатурою, мишкою та резервним жорстким диском. Аукціон відбудеться 25 жовтня.

Джобс користувався комп’ютером під час роботи в NeXT — компанії, яку заснував після того, як покинув Apple в 1985 році. Пізніше засновник повернувся в Apple, а NeXT стала частиною технологічного гіганта.

Bonham’s розповідає, що конфіденційні дані були видалені з ПК, проте жорсткий диск допоможе новому власнику зрозуміти, якою людиною був Джобс. Він містить дані з часів його роботи в NeXT та Pixar, щотижневі задачі, подорожі та навіть повідомлення про пропущену зустріч з Чарльзом ІІІ.

Окрім того, на аукціоні будуть представлені візитівки Джобса з часів його роботи в Pixar вартістю від 2 000 до 3 000 доларів, та підписаний ним звіт, вартістю 6 000 — 8 000 доларів.

На аукціоні також буде представлений один з найбільш рідкісних комп’ютерів фірми — Apple II.

На аукціоні відзначили, що пристрій вважається одним з найважливіших ПК усіх часів, оскільки саме він популяризував персональні комп’ютери. Унікальність Apple II полягає у відсутності вентиляційних отворів у корпусі. Це викликало перегрівання пристрою, тож їх швидко замінили, у виробництво потрапила обмежена кількість комп’ютерів.

Його вартість оцінюється у 20 000 – 30 000 доларів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>