Росія погрожує «переглянути співпрацю» з ООН

ООН

Росія погрожує «переглянути співпрацю» з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, якщо він відправить в Україну експертів  для дослідження безпілотників

Про це сказав заступник російського посла в ООН Дмітрій Полянскій, виступаючи після закритого засідання Ради Безпеки ООН щодо використання Москвою іранських безпілотників, передають російські ЗМІ.

«Інакше нам доведеться переглянути нашу співпрацю з ними, що навряд чи відповідає чиїмось інтересам. Ми не хочемо цього робити, але іншого виходу не буде», — сказав він.

Іран, і Росія стверджують, що Гутерріш не має мандата на відправку експертів в Україну для перевірки використання безпілотників.

У відправленому Гутеррішу листі постпред Ірану при ООН Амір Саїд Іравані заявив, що запрошення експертів ООН в Україну «не має під собою жодних правових підстав», і закликав Гутерріша «запобігти будь-яким зловживанням» резолюцією ООН з питань, пов’язаних з війною в Україні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>