Три АЕС України відновили роботу, за 1-2 дні можуть діяти планові відключення

електроенергія

Усі три АЕС на неокупованій території уже підключені до української енергосистеми, і за одну-дві доби можливе повернення до планових графіків відключень електрики

Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в етері «Єдиних новин».

Кудрицький інформує, що українська енергосистема нині об’єднана: всі області мають живлення. Також систему з’єднали з Євросоюзом.

«Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки», — зазначив очільник Укренерго.

Кудрицький наголосив, що через ворожий обстріл 23 листопада Україна втратила велику частину електроенергії на різних типах станцій: атомних, теплових та гідроелектростанціях. Енергетики в змозі відновлювати систему, однак абоненти мають зменшувати користування електрикою. Зараз країна отримує допомогу від міжнародних партнерів: обладнання, фінанси та матеріали, — це все спрямують на ремонтні роботи.

До того ж голова НЕК «Укренерго» стверджує, що Україна зможе імпортувати електрику з Європи в обсязі до 500 МВт. Однак ціна європейської енергії вища та для її залучення «потрібен спеціальний механізм імпортування».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>