В обхід санкцій: західні компанії поставили мікроелектроніки до РФ на мільярди доларів

Санкції
Розслідування Reuters та Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень встановило мережу поставок мікроелектроніки до Росії, в обхід санкцій до РФ завели продукцію на мільярди доларів

Про це мовиться на Reuters Investigates.

За даними Reuters та лондонського оборонного аналітичного центру, комп’ютерні компоненти й техніка надалі надходять до Росії.

Зазначається, що за 7 місяців РФ отримала комп’ютерні та електронні компоненти, які вартували щонайменше $2,6 млрд. $777 млн із цієї продукції виготовили західні фірми, їхні мікросхеми знайшли в російських системах зброї в Україні.

Зокрема в обхід санкцій до Росії доставили свої товари американські компанії Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc (AMD), Texas Instruments Inc і Analog Devices Inc., а також німецька Infineon AG.

Також розслідування містить дані про реалізацію схем обходу обмежень: для цього використовують фірми, які створили в Туреччині й Гонконзі.

«Митні документи, які Reuters придбав у трьох комерційних постачальників, не вказують на точний тип напівпровідників та інших електронних виробів, а також не показують, що відбувається з компонентами, коли вони прибувають до Росії», — додають у Reuters. Проте в матеріалі є свідчення проросійських імпортерів ТОВ «Фортап» у Санкт-Петербурзі й ТОВ «Титан-Мікро» в Москві.

Інформаційне агентство Reuters звернулося по коментарі до компаній, які постачали заборонену продукцію до РФ. Стверджується, що низка з них «дуже серйозно» вивчає питання й дані, надані Reuters з російських митних документів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>