Україна вже експортувала 17 мільйонів тонн агропродукції в межах “зернової угоди”

Від 1 серпня 2022 року по 9 січня 2023 року Україна експортувала через морські порти Одеської області 17 мільйонів тонн аграрної продукції.

“Зернова ініціатива”: експортовано вже 17 млн тонн агропродукції”, – йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що за три дні з портів Одеської області вирушило п’ять суден, які доставлять 158,5 тисяч тонн українського продовольства. Серед них балкер TRUE HARMONY, який доставить 26 тис. т агропродукції до Єгипту, та балкер LEO 1, який перевозить 49,5 тисяч тонн пшениці для Шрі-Ланки.

За даними Мінінфраструктури, у Босфорі в черзі на інспекцію очікують 98 суден (21 – вже з продовольством на борту, а 77 – ті, що йдуть під завантаження). У міністерстві наголосили, що більшість із цих суден стоять в Босфорі ще з минулого року через цілеспрямоване гальмування інспекцій росіянами.

Це призводить до зменшення обсягів українського продовольства країнам, які його потребують, а також до мільйонних збитків вантажовласників.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>