Україна отримала від країн ЄС близько 50 млрд євро допомоги, – голова Євроради Мішель

Від початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала від країн Євросоюзу близько 50 млрд євро допомоги

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції у Брюсселі після підписання Декларації ЄС-НАТО, передає Укрінформ.

«Уперше у нашій історії ми надали летальне військове озброєння Україні через Європейський фонд миру лише за кілька годин після того, як розпочалася (повномасштабна, – ред.) війна. Наразі ми виділили на це понад 3 мільярди євро – додатково до масштабних військових надходжень від країн-членів. Ми об’єднані у підтримці України, наданні їй дипломатичної, фінансової та політичної підтримки. ЄС і його країни-члени разом надали близько 50 мільярдів євро допомоги», — сказав президент Євроради.

Він також відзначив зближення країн, які входять до ЄС і НАТО, і надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

«Війна РФ проти України вразила обидві наші організації та зблизила нас. Ми стали сильнішими. НАТО посилило свою присутність у Східній Європі та у Швеції й Фінляндії. Путін хотів бачити менше НАТО, але домігся протилежного результату – він отримав більше НАТО і матиме більше ЄС. Ми прискорюємо процес розширення у Західних Балканах та прийняли історичне рішення – надали статусу країн-кандидатів Україні та Молдові і європейську перспективу – для Грузії», — сказав Мішель.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>