WSJ: Застрелений СБУ учасник переговорів попередив Буданова про плани Путіна взяти Київ

Американське видання «The Wall Street Journal» написало, що застрелений на початку повномасштабної війни Денис Кірєєв, якого Служба безпеки України називала зрадником, напередодні вторгнення Росії попередив українську розвідку про план Москви захопити Київ.

Про цепише «The Wall Street Journal«, спираючись на фінансові й розвідувальні документи, інтерв’ю з американськими і українськими урядовцями, нинішніми і колишніми співробітниками українських спецслужб, із родиною, друзями, охоронцями і діловими партнерами Кірєєва

5 березня 2022 року повідомлялося, що представники СБУ при затриманні застрелили у Києві банкіра Дениса Кірєєва, який брав участь у переговорах делегацій України та Росії в Гомелі 28 лютого. Його нібито підозрювали у державній зраді.

«The Wall Street Journal» пише, що 45-річний банкір Денис Кірєєв був убитий як російський шпигун: українські спецслужби залишили на тротуарі в центрі Києва його труп із кульовим отвором у потилиці за кілька днів після вторгнення Росії в Україну. Проте кілька днів по тому Кірєєва поховали як героя і поклали поруч із першим міністром закордонних справ України на Байковому кладовищі в Києві.

За словами голови української військової розвідки генерала Кирила Буданова, Кірєєв передав інформацію від своїх російських контактів, яка допомогла українським військам успішно захистити столицю в лютому минулого року.

«Якби не пан Кірєєв, Київ, швидше за все, був би взятий», – цитує Буданова видання.

Президент України Володимир Зеленський підписав документи про нагородження Дениса Кірєєва посмертно медаллю за «винятковий внесок у захист державного суверенітету та державної безпеки».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>