Американське посольство закликало своїх громадян терміново покинути Росію

США і РФ
Посольство США закликало своїх громадян не приїжджати до Росії та терміново залишити її через непередбачувані наслідки повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

Про це йдеться у заяві дипломатичного представництва.

«Не в’їжджайте до Росії через непередбачувані наслідки вторгнення російської армії в Україну, загрози переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки, обмеження польотів до Росії та з Росії, обмежені можливості посольства допомагати громадянам США в Росії та можливість тероризму», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, повинні негайно виїхати.

«Виявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань», — радять у посольстві.

Зазначається, що можливості уряду США з надання планових або невідкладних послуг громадянам США в Росії сильно обмежені, особливо в районах, віддалених від посольства США в Москві.

Посольство наголошує, що після оголошення мобілізації у вересні РФ може відмовити у визнанні подвійного громадянства США, позбавити громадян доступу до консульської допомоги, призвати їх, а також перешкодити виїзду з країни.

Також у відомстві кажуть: громадянам США слід враховувати, що американські кредитні та дебетові картки не працюють у Росії, а можливості електронного переказу зі США вкрай обмежені через запроваджені проти російських банків санкції.

Посольство США рекомендує уникати будь-яких політичних або соціальних протестів і не фотографувати співробітників служби безпеки РФ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>