Міллі: «Цілі, поставлені керівництвом України, буде досягнуто»

Марк Міллі
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі наголосив, що під час зустрічі обговорили цілі українського керівництва і вони будуть досягнуті

Про це під час пресконференції після «Рамштайн-10» заявив Марк Міллі.

«Зараз є дуже великі зусилля для того, аби наростити військовий потенціал України в рамках озброєння, а також завдяки навчанню українських солдатів, або вони могли себе обороняти. Також ми дозволяємо українському лідерству розуміти, що ті цілі, які вони перед собою поставили, будуть досягнуті», — наголосив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Міллі заявив, що США продовжуватиме допомагати нашій країні у війні проти РФ.

«Дякуємо міністру оборони України пану Резнікову, також і генералу Залужному. Ми підтримували й продовжуємо підтримувати Україну в боротьбі за свободу. Дякую всім очільникам оборонних відомств з понад 50 країн, які сьогодні приєдналися до нашої зустрічі, які надають критичну допомогу Україні. Кожна країна надає те, що вона може, або Україна мала все потрібна для протистояння в цьому неспровокованому конфлікті», — додав Міллі.

Очільник Об’єднаного комітету підтвердив, що Росія в агресивній війні відкрито порушує усі норми європейського права.

«Ми бачимо, що війна триває вже понад 8 років. Це вперше такого роду і такого масштабу війна на європейському континенті від Другої світової війни. І тому НАТО, країни Європейського Союзу об’єднанні та стійко протистоять російській агресії. Росія залишається в ізоляції. Ми бачимо, що їхні військові запаси зменшується, що їхні солдати невмотивовані, ненавчені та лідерство не проявляє себе», — сказав голова.

Міллі ствердив: «Вільні люди не будуть терпіти тиранію. Українці борються, вони надихають своєю хоробрістю і вони заручилися нашою підтримкою, підтримкою США та міжнародної європейської спільноти. Україна бореться за європейські цінності».

Нагадаємо, десята зустріч Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн») стартувала в онлайн-форматі в середу, 15 березня.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>