Новинський перебрався до Швейцарії, де проводить службу в церкві РПЦ

Вадим Новинський
У неділю, 2 квітня, колишній нардеп Вадим Новинський служив на недільній службі у найбільшій російській православній церкві в Цюриху

Про це інформує Радіо Свобода.

Новинський служив у «Храмі Воскресіння Христова» РПЦ у самому центрі Цюриха. Його освячував голова РПЦ Кирило (Гундяєв) у 2002 році. Видання пише, що навколо церкви 2 квітня висіли українські прапори і портрет Зеленського.

Новинський поділився, що приїхав до Швейцарії з Німеччини, але зараз ніде не проживає. Повертатися до України, щоб підтримати намісника Києво-Печерської лаври, не планує. За його словами, на нього заведено кримінальні справи. Також він зазначив, що зараз «працює на мир в Україні».

Водночас Новинський заявив, що події, які розгортаються навколо Лаври, «засновані на брехні та маніпуляціях». Він також звинуватив у причетності до них СБУ.

«Проходять обшуки в монастирях, підкидаються докази, підтасовуються факти, на брехні ґрунтуються свідчення лжесвідків. І щодо архієреїв порушуються кримінальні справи. Такого не було з 1937 року», — сказав колишній нардеп.

На його думку, УПЦ (МП) втратила можливість користуватися Лаврою, оскільки не пішла на умови, які виснула українська держава, яка хотіла добровільної передачі лавр і монастирів.

«Насправді церква вже перемогла. Вона не пробилася під владу, не пішла на умови, а умови виставлялися з боку держави. Держава хотіла, щоб ми пішли на злиття з розкольницькою структурою під назвою ПЦУ та передали відповідно добровільно всі лаври та монастирі», — заявив Новинський.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>