У ЗСУ розповіли про нову тактику Росії із використанням дронів

Російські війська активізують свою авіацію на півдні України, це пов’язано з новою тактикою: рашисти прив’язують до БПЛА гранати та б’ють по скупченню людей

Про це інформує в телемарафоні керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ми спостерігаємо, що вони (російські війська, — ред.) дійсно не мають успіху на суходолі. Для них дуже важко наразі розташовувати артилерійські позиції на тих ділянках, над якими ми працюємо з вогневої точки зору, і зачищаючи ту саму смугу в 30 кілометрів, ми залишаємо все менше і менше позиції окупантам, звідки вони можуть артилерією та мінометами завдавати удари по правому берегу, хоча вони все ж таки вишукують такі позиції», — розповіла Гуменюк.

Речниця розповіла, що лише минулої доби зафіксовано 45 обстрілів Херсонщини рашистами. Тепер Росія використовує нову тактику застосування дронів.

«Зменшивши потужність свою наземну вони застосовують повітряні сили — авіацію та безпілотні літальні апарати, якими раніше тільки розвідувальну ситуацію. Наразі прив’язують до них розривні гранати та намагаються таким чином уразити скупчення людей. Це класична ознака тероризму тому, що інших цілей це не переслідує, тільки скупчення людей, зокрема, там де роздають гуманітарну допомогу», — додала керівниця пресцентру.

Гуменюк закликає українців не збиратися на відкритих територіях, бо ворог завдає ударів по мирному населенню.

Також фахівчиня заявила, що використання ворогом авіації з керованими бомбами — це вже певний «крок відчаю», бо «більше використовувати немає чого».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>