Нова Зеландія оголосила про збільшення фінансової підтримки України та розширення санкцій для РФ

Про це інформує The Guardian з посиланням на прем’єр-міністра Кріса Гіпкінса.

«На жаль, конфлікт, здається, триватиме ще деякий час. Ми та партнери-однодумці не відступимо і не дозволимо Росії нав’язати свою силу невинному народу України», − сказав Гіпкінс.

Прем’єр-міністр Нової Зеландії розповів, що 95 військовослужбовців, що навчають українців поблизу Лондона, продовжуватимуть місію до 30 червня 2024 року.

Виділені урядом кошти зокрема підтримуватимуть програми Українського гуманітарного фонду, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду та Трастового фонду для потерпілих.

Окрім цього, двоє співробітників візьмуть участь у західних програмах космічної підготовки в Польщі, але не приїдуть в Україну.

З березня 2022 року Нова Зеландія направила 440 військовослужбовців для підтримки України, у тому числі майже 300, які навчали українських солдатів у Великій Британії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>