Половина американців продовжують підтримувати постачання зброї Україні

Підтримка населенням США допомоги Україні дещо зменшилася, але все ще є доволі широкою.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Школою публічної політики Гарріса Чиказького університету та NORC, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на AP.

Опитування показало, що половина американців підтримують постачання Пентагоном зброї Україні для її захисту від російських військ. Цей рівень не змінився з початку року. У травні минулого року постачання зброї підтримували 60%.

Зараз близько чверті американців виступають проти продовження військової підтримки, яка наразі перевищила 37 мільярдів доларів.

Згідно з опитуванням, проведеним минулого місяця, переважна більшість як демократів, так і республіканців вважають, що напад Росії на Україну був невиправданим.

Що стосується конкретних видів підтримки України з боку США, то підтримка населенням санкцій США проти Росії зазнала найбільш значного падіння: з 71% рік тому до 58% цієї весни, хоча це все ще більшість.

Зниження підтримки санкцій може відображати стурбованість людей тим, що зусилля з економічної ізоляції Росії сприяли зростанню інфляції, вважають аналітики.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>