Нідерланди планують придбати для України танки Leopard 1

Про це повідомляє NL TIMES із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що Кабінет міністрів Нідерландів хоче закупити 96 танків у швейцарського виробника Ruag, а для цього потрібно отримати дозвіл від швейцарського уряду, який “досі неохоче співпрацював у постачанні зброї”.

Так, напередодні, 2 червня, Нижня палата парламенту Швейцарії — Національна рада — відхилила законопроєкт, який дозволив би третім державам передавати Україні зброю швейцарського виробництва.

Водночас як пише NL TIMES, раніше цього року Нідерланди спільно з Данією на Німеччиною закупили для України “щонайменше сотню” бойових танків Leopard 1A5. Ці модернізовані танки закуповувалися безпосередньо у німецьких виробників.

Також Нідерланди вивчають, чи можуть вони відправити в Україну більше зенітних ракет Patriot або деталей для їх експлуатації.

Так, прем’єр-міністр країни Марк Рютте під час саміту Європейської політичної спільноти у Молдові заявив, що Україні “терміново потрібно надати більше зенітної зброї”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>