Червоний Хрест відмовився назвати кількість українських військовополонених, яких відвідав

Про це Уповноважений із прав людини Лубінець повідомив у Facebook за підсумками зустрічі з головою делегації МКЧХ в Україні Еглінгом Юргом та координатором багатосторонніх та гуманітарних питань МКЧХ Венді Джулією Флері.

«Найперше – про українських військовополонених. Адже МКЧХ – організація, яка відповідно до свого мандату має гарантувати збереження їхнього життя та здоров’я. Проте скількох полонених у Росії відвідала МКЧХ? Чіткої відповіді не отримав. Делегація зазначила, що це конфіденційна інформація», — написав омбудсмен.

«Припускаю, що ця цифра в десятки разів менша, аніж кількість відвіданих російських полонених на території України», — додав він.

Також Червоний Хрест повідомив Лубінцю, що не має нової інформації про трагедію в Оленівці, де загинули українські військовополонені.

«Скоро буде один рік з дати цієї жахливої події та цинічного кроку РФ. Чи має МКЧХ нову інформацію? Ні, не має. Відповідь, яку я отримав», — написав омбудсмен.

Він наголосив, що Червоний Хрест не в повній мірі виконує свій мандат і не проявляє ініціативи. Проте Лубінець не полишає надії достукатись до організації з метою отримання підтримки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>