Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський

Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський
ЗЕЛЕНСЬКИЙ, ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що кінцевою метою України на чолі з ним є деокупація Криму і лише тоді це буде означати, що «війна закінчилась», а «мир» без Криму Зеленський не вважатиме «перемогою» —  Зеленський в інтерв’ю CNN

Зокрема, Зеленський сказав, що його кінцевою метою є звільнення анексованого у 2014 році Криму: «Ми не можемо уявити Україну без Криму. І поки Крим перебуває під російською окупацією, це означає лише одне: війна ще не закінчилася».

Відповідаючи на запитання, чи існує якийсь сценарій, за яким може бути мир без Криму, Зеленський сказав: «Тоді це не буде перемогою».

Також він прокоментував заколот вагнерівців в Росії і заявив, що реакція російського диктатора була слабкою.

«Ми бачимо реакцію Путіна. Вона слабка.

По-перше, ми бачимо, що він не все контролює. Просування «Вагнера» вглиб Росії і захоплення певних регіонів показує, як легко це зробити. Путін не контролює ситуацію в регіонах.

Вся та вертикаль влади, яку він мав раніше, просто руйнується».

Зеленський заявив, що звіти української розвідки свідчать про те, що Кремль вимірює підтримку Пригожина, і половина Росії підтримує ватажка «Вагнера» і його заколот.

Президент також прокоментував зустріч із головою Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Біллом Бернсом, який нещодавно відвідав Київ і зустрівся із ним та представниками української розвідки.

Зеленський сказав, що був «здивований», побачивши, що про його зустріч з Бернсом повідомили в ЗМІ.

«Моє спілкування з главою ЦРУ завжди має бути за лаштунками. Ми обговорюємо важливі речі — що потрібно Україні і як Україна готова діяти.

У нас немає ніяких секретів від ЦРУ, тому що у нас хороші відносини, і наші спецслужби спілкуються між собою.

Ситуація досить проста. У нас хороші стосунки з керівником ЦРУ, і ми спілкуємося. Я розповів йому про всі важливі речі, пов’язані з полем бою, які нам потрібні».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>