У Росії занепокоєні, що Україна може форсувати Дніпро

ЗСУ проводять контрнаступ на південному фронті України з метою звільнення оккупованих територій. За офіційними повідомленнями, українські війська здійснили прогрес і звільнили кілька населених пунктів у Херсонській та Донецькій областях. Продовжується активна оборонна та наступальна діяльність.
Російські провоєнні блогери висловлюють занепокоєння, що українські сили здатні форсувати Дніпро у Херсонській області
Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зазначають, що російські провоєнні блогери скористалися нещодавньою активністю України на лівому березі Херсонської області, щоб закликати до збільшення присутності малих річкових суден і техніки на Дніпрі для того, щоб запобігти подальшому просуванню українських військ.

Російські воєнкори звернулися 2 липня до керівників республік Дагестан і Татарстан, Астраханської області, Краснодарського і Приморського країв з проханням направити на лінію фронту в Херсонській області човни, конфісковані у браконьєрів, зазначивши, що 10 полків і бригад угруповання військ Південного військового округу «Дніпро» гостро потребують цих суден. Глава республіки Дагестан Сергій Меліков відреагував на звернення блогерів 3 липня і наказав вирішити питання про передачу конфіскованих браконьєрських човнів російським військам.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>