У Японії рекордно скоротилася кількість населення та зріс наплив іноземців

За даними уряду Японії, населення країни скорочується рекордними темпами, водночас кількість іноземних громадян зросла до майже 3 мільйонів
Про це інформує Reuters.

Дані міністерства внутрішніх справ свідчать, що кількість населення Японії зменшилося у всіх 47 префектурах в загальному на 800 тисяч людей і становить 122,42 мільйона.

Водночас кількість іноземців, які проживають у Японії сягнула рекордних 2,99 мільйона, що на 10,7% більше, ніж торік. Крім того, це найбільший приріст іноземного населення за останні 10 років. Найбільше іноземців проживає у Токіо — майже 581 112 людей, тобто 4,2% від усіх жителів столиці.

Населення країни почало скорочуватися з 2008 року у зв’язку із низьким рівнем народжуваності. Уряд прагне розв’язати цю проблему різними способами, зокрема шляхом працевлаштування жінок.

Крім того, прем’єр-міністр Японії визначив своїм основним пріоритетом боротьбу зі скороченням народжуваності. Його уряд планує виділяти близько 25 млрд доларів на рік на догляд за дітьми та інші заходи для підтримки батьків.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>