У США готові долучитись до навчання українських пілотів на F-16

Сполучені Штати Америки виразили готовність надавати навчання українським пілотам для використання літаків F-16, у випадку якщо країни Європи не зможуть встигнути з процесом навчання. Про це повідомила заступник речника Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє офіційний інформаційний ресурс Пентагону.

Вона підкреслила, що США готові приєднатися до тренування українських пілотів, якщо з’явиться потреба і якщо європейські країни не зможуть забезпечити достатню кількість навчальних місць.

«Якщо план Данії та Нідерландів щодо навчання виявиться нездійсненним у встановлений термін або якщо знадобиться додатково навчати українських пілотів, то США готові взяти на себе цю відповідальність», — підкреслила Сінгх.

Вона також наголосила, що українські пілоти повинні будуть пройти інтенсивне навчання з професійної англійської мови, щоб бути готовими до польотів на F-16. Цей процес займе певний час.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>