РФ хоче збільшити візовий збір для громадян ЄС, хоча ті туди майже не їздять

Уряд РФ схвалив законопроєкт Міністерства закордонних справ, який передбачає підвищення віз для громадян Євросоюзу до $300.

Як пише «Європейська правда», про це РБК повідомило джерело в апараті уряду.

Як ідеться в документі, ці пропозиції відомство розробило як захід у відповідь на рішення європейських країн призупинити дію договорів про спрощений візовий режим із РФ.

МЗС РФ пропонує збільшити вартість російських віз у межах $50-300 залежно від терміновості та кратності візи для тих, хто в’їжджає в Росію з ЄС, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Також пропонується скасувати всі чинні пільги при отриманні віз. На сьогодні збір за оформлення російської візи для громадян ЄС становить 35 євро, у разі термінового оформлення – 70 євро.

За словами віцепрезидента асоціації туроператорів Росії Александра Курносова, у цьому кроці немає жодного економічного сенсу, оскільки зараз охочих приїхати в РФ з Європи практично немає.

Раніше повідомлялося, що Болгарія припинить в’їзд російських автомобілів на територію країни.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>