Британська розвідка: Наявність підрозділів «Шторм-Z» свідчить про надзвичайні проблеми російської армії

Росія стикається із проблемами під час створення бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Зазначається, що Росія переважно продовжує покладатися на підрозділи «Шторм-Z» для локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи розміром з роту, ймовірно, було вперше розгорнуто у 2022 році. Ймовірно, Росія спочатку розглядала їх як елітні підрозділи, які зможуть перехопити тактичну ініціативу.

«Однак принаймні з весни 2023 року «Шторм-Z» фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та військовослужбовцями регулярних військ, притягнутими до дисциплінарної відповідальності», — йдеться в повідомленні.

Окремі свідчення вказують на те, що цим підрозділам надають найнижчий пріоритет у матеріально-технічному та медичному забезпеченні, водночас вони неодноразово отримували накази наступати.

«Російські війська часто вели ефективну оборону, однак існування «Шторм-Z» підкреслює надзвичайні проблеми, з якими стикається Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції», — додали у британській розвідці.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>