У ЗСУ служать понад 60 тис. жінок, але в армії їм досі видають чоловічі труси

Про це йшлося в ефірі програми «Тихий вечір з Оленою Кравець» на телеканалі «Дім«.

Arm Women Now — це волонтерський проєкт, соціальна ініціатива, спрямована на забезпечення українських захисниць у ЗСУ жіночою військовою формою та білизною, розробленими відповідно до угоди зі стандартизації НАТО.

За словами Никорак, у ЗСУ нині служать понад 60 тис. жінок, а їм досі видають чоловічу спідню білизну.

«Якщо казати тільки про Збройні Сили України, то це понад 60 тис. У зоні бойових дій, на нулі, на передовій — понад 5 тис. Також є тисячі жінок, які несуть службу в Національній гвардії, у спецпідрозділах, прикордонній службі, добровольчих формуваннях. Наш пріоритет — надавати форму жінкам, які саме на передовій. Не тільки форму, а й спідню білизну. Навіть станом на сьогодні жінкам в армії, на жаль, видають чоловічі труси-боксери», — розповіла нардепка.

Вона зазначила, що у ЗСУ служать і вагітні жінки. Вони працюють у тилу до декретної відпустки, але також зобов’язані носити форму, тому для них розробляють спеціальний одяг.

«Ми вже орієнтовно 50 чи 60 вагітних дівчат забезпечили такою формою, вона дуже прикольна, з нашого рідного пікселю», — сказала Никорак.

За її словами, розроблена волонтерським проєктом форма й тактична білизна поступово впроваджується на державному рівні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>