Окупанти не зможуть зупинити рух ЗСУ на Херсонщині

Про це він розповів в інтерв’ю ведучому програми «Студія Захід» Антону Борковському на телеканалі «Еспресо».

«Відомо, що ЗСУ в районі Херсона повільно просуваються вперед. Вони будуть продовжувати рух, оскільки Росія зараз не має можливості відтіснити їх назад. Тому я думаю, що переломний момент, чи то в Запорізькій, чи то в Херсонській області точно настане, це лише питання часу. Можливо це не станеться цієї зими, але думаю, що на двох напрямках будуть просуватися вперед, поки щось не станеться. Тому треба молитися, щоб росіяни насправді просто не змогли впоратися з трьома фронтами одночасно», — сказав він.

За його словами, українські військові не можуть просуватися швидше у Запорізькій області і цьому є пояснення.

«Хлопці та дівчата зараз розумно воюють у Запорізькій області, просуваючись вперед настільки впевнено, наскільки це можливо. Вони не можуть просуватися швидше через міни, недостатню кількість артилерії і складність ведення бою», — підкреслив Грант.

Він вважає, що Росія була готова до того, що ЗСУ вдасться перетнути Дніпро.

«Це створить їм проблеми з резервами. Тепер вони повинні вирішити чи виставляти людей на схід від Авдіївки, чи залучити «найкращих» з Авдіївки і перекинути перед Херсоном», — додав він.

  • 14 і 15 вересня українські військові форсували Дніпро, імовірно, щоб закріпити позиції та підготуватися до наступу на лівий берег у Херсонській області.

  • 20 вересня у Генштабі ЗСУ розповіли про нові плацдарми Сил оборони на лівому березі Дніпра.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>