У Підмосков’ї ліквідували ексдепутата ВР Іллю Киву. Це спецоперація СБУ, — джерела

У середу, 6 грудня, в Підмосков’ї було виявлено тіло, ймовірно, колишнього нардепа Іллі Киви

Про виявлене тіло Іллі Киви повідомило російське пропагандистське ЗМІ «РИА-Новости».

«Тіло, ймовірно, ексдепутата Верховної ради Киви знайдено у підмосковному селі Супонєво Одинцовського району», — йдеться в заяві росіян.

За інформацією «Суспільного«, «Української правди» та «РБК-Україна», Іллю Киву ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ.

Що відомо про Киву

Народний депутат України IX скликання від забороненої політичної партії ОПЗЖ (2019—2022). Колишній член Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності та ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Політик виїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення, спочатку до Іспанії, пізніше – до РФ. 6 березня 2022 року тодішня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала Киві підозру в держзраді, а 10 березня суд заочно відправив нардепа під варту у справі про держзраду. 15 березня його позбавили мандата нардепа.

У квітні 2023 року Кива попросив у президента РФ Путіна політичного притулку, а в серпні йому заочно повідомили про підозру за заклики до повалення конституційного ладу.

13 листопада Личаківський суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі відносно колишнього народного депутата України Іллі Киви

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>