Швеція схвалила виділення Україні 124 млн євро допомоги

Про це повідомило представництво Швеції в ЄС у соцмережі X.

«Україна бореться за своє виживання та за безпеку й свободу Європи. Це вирішальний час для підтримки України. Сьогодні уряд Швеції схвалив зимовий пакет для України у розмірі 124 млн євро на цивільну інфраструктуру», — йдеться у повідомленні.

11 грудня під час пресконференції прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон і міністр розвитку Йохан Форсселл представили пакет гуманітарної допомоги Україні на зимовий період, повідомляло Sweden Postsen.

«Це комплексний зимовий пакет», — заявив Крістерссон.

За його словами, 1,4 млрд шведських крон буде взято з бюджету допомоги. З них 900 млн крон піде до Фонду відбудови України Світового банку. Фонд підтримує центральну інфраструктуру України у сферах енергетики, житла, охорони здоров’я та транспорту.

На думку уряду Швеції, обладнання для опалення та передачі потужностей в українській електромережі є головним для населення України взимку.

Ще 300 млн крон надійде до Екологічного та енергетичного фонду Європейського банку розвитку, 100 млн крон буде розподілено через Продовольчу програму ООН, 75 млн крон піде в ЮНЕСКО на будівництво притулків у школах і дошкільних закладах, а 25 млн крон буде розподілено через Агентство захисту та готовності громад, розповідав Крістерссон.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>