На ставці просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей − Зеленський

На ставці просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей, але нема конкретики − Зеленський
Військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовується, повідомив президент Володимир Зеленський  на пресконференції 19 грудня

«Це питання наших військових, главкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні  ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулись щодо захисту нашої держави, потенційних контрнаступальних дій і щодо дефіциту. І вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей».

Зеленський назвав цю цифру «дуже серйозною» і сказав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати «цей напрямок», бо «це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів».

«Щодо людей мені треба конкретика, бо що буде з мільйонною армією України? Дуже потужною, я вважаю. Що буде з тими хлопцями, що щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, що 2 роки захищають нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток, тобто це повинен бути комплексний план і в цьому мобілізаційному законі ви повинні надати відповіді мені і суспільству передусім».

Деталі: Зеленський повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але він «поки що не побачив там демобілізації», хоча вважає її питанням «номер один».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>