Мартін Скорсезе знявся в кіно після 16-річної перерви

На фото: Мартін Скорсезе

Про це повідомляє Variety.

81-річного американського кінорежисера Мартіна Скорсезе незабаром можна буде побачити на великому екрані. Він зіграє не себе самого, як це було протягом останніх понад 20 років у документальних стрічках, а літнього мудреця, який впливає на Данте Аліг’єрі, коли він пише «Божественну комедію». Скорсезе поновить свою акторську карʼєру у майбутньому американсько-італійському драматичному фільмі Джуліана Шнабеля «У руках Данте».

Хоча Скорсезе знімався у багатьох своїх фільмах і іноді грав у фільмах інших режисерів – він зіграв Вінсента Ван Гога у фрагменті фільму Акіри Куросави «Мрії» 1990 року, а також озвучив роль акули-лихваря в «Розповіді про акулу» – ця роль, ймовірно, буде однією з його найпотужніших.

«У фільмі він надзвичайний, — сказав Шнабель, назвавши роль Скорсезе «блискучою і важливою» та додав: Ви не зможете відірвати від нього очей».

Двоє інших людей, які бачили кадри «У руках Данте», які Шнабель зараз монтує в Нью-Йорку, також були вражені грою Скорсезе.

У фільму зірковий акторський склад, до якого входять Оскар Айзек, Галь Гадот, Джейсон Момоа, Джерард Батлер і Аль Пачіно. Він заснований на однойменній книзі Ніка Тошеса, яка розповідає про рукопис поеми Данте Аліг’єрі «Божественна комедія», знайдений у бібліотеці Ватикану. Поема мандрує від священника до мафіозного боса в Нью-Йорку, куди її забирає Тошес після того, як його попросили перевірити автентичність рукопису. Потім, як і Данте, Тошес вирушає у власну подорож.

Але сюжет «У руках Данте» перетинає 14 та 21 століття, де деякі персонажі живуть паралельно в різні епохи.

Одна частина слідує за Данте під час написання «Божественної комедії» та впливом на нього.

Гвідо Кавальканті, італійський поет, який також був другом і мав інтелектуальний вплив на Данте Аліг’єрі, посилає Данте до Венеції побачити мудреця, якого грає Скорсезе, щоб отримати пораду щодо його подорожі в «Божественній комедії».

«Це сталося ще до того, як поема була закінчена. Отже, цей чоловік вплинув на Данте, і він, мабуть, єдиний, чия рецензія його хвилювала», — зауважив Шнабель, додавши, що Данте відвідує персонажа, якого грає Скорсезе, «кілька разів протягом 20 років, але начебто стиснутих у кілька відвідувань».

Стрічка, яка може з’явитися на Венеціанському кінофестивалі, була здебільшого знята в Італії на Сицилії, у Венеції, Вероні, Римі та Вітербо.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>