Серед громадян країн-членів НАТО дві третини виступають за продовження підтримки України

Про це Столтенберг повідомив у щорічній доповіді.

Під час оголошення результатів опитувань громадської думки в НАТО, які вперше включали опитування громадян Фінляндії та Швеції, Столтенберг зазначив, що дві третини громадян країн-членів Альянсу хочуть, щоб їхні країни продовжували підтримувати Україну. Вони висловили «рішучу солідарність з хоробрими українцями».

Генсек НАТО вказав, що у 2023 році члени Альянсу надали безпрецедентну допомогу Україні. Йдеться, зокрема, про системи дальньої дії — британські ракети Storm Shadow і французькі ракети SCALP. Крім того, члени НАТО погодились надати Україні літаки F-16, а деякі також підписали двосторонні безпекові угоди.

«Україна потребує ще більшої підтримки, і вона потрібна їй зараз. В українців не закінчується мужність. У них закінчуються боєприпаси. Це критичний момент, і було б серйозною історичною помилкою дозволити Путіну перемогти. Ми не можемо дозволити авторитарним лідерам домогтися свого за допомогою сили», — наголосив Столтенберг.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>