Відбулося позачергове засідання Ради Україна — НАТО

Про це повідомила Місія України при НАТО.

Зазначено, що зустріч скликана за ініціативи української сторони сьогодні, 28 березня. Засідання відбулося у штаб-квартирі Альянсу.

Очільник Міноборони України Рустем Умєров повідомив союзникам про наслідки російських атак і заходи реагування, які застосовує Україна. Міністр також закликав країни — члени НАТО надати державі додаткові системи ППО, ПРО та ракети до них.

Міністр оборони України пізніше розповів у соцмережі X, що під час Ради Україна-НАТО «надав поглиблений огляд нагальних потреб протиповітряної оборони України».

«У цьому питанні важлива підтримка партнерів. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становлять для держав — членів НАТО, які межують з Україною», — написав Умєров.

Він підкреслив, що основну увагу на засіданні приділили посиленню української ППО й нещодавнім масованим ударам РФ.

«Загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні з початку року перевищує 9 кілотонн. Лише 3% цих російських ракет, безпілотників і керованих бомб вражали військові цілі, тоді як 97% вражали цивільну інфраструктуру. Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 втрат серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні 3 місяці, спричинили ракетні атаки та атаки з боєприпасів», — додав очільник оборонного відомства України.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>