США готують додатковий пакет військової допомоги Україні, який включатиме бронетехніку

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

За словами двох американських чиновників, адміністрація Байдена готує пакет військової допомоги для України, який включатиме бронетехніку, на додаток до терміново необхідної артилерії та протиповітряної оборони.

Зазначається, що у Міноборони США наразі все корегують можливий новий пакет допомоги. У відомстві планують, щоб пакет був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроєкт про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву, заявили чиновники. Очікується, що Сенат ухвалить закон у вівторок, 23 квітня, відправивши його на підпис Байдену.

«Пакет, над яким зараз працює міністерство оборони, буде значно більшим, ніж останній транш у розмірі $300 млн», — сказав один із американських чиновників.

Джерела також заявили, що пакет, імовірно, включатиме бронетехніку, додаткові бойові машини Bradley, Humvee, бронетранспортери M113, а також ракети.

«Адміністрація готує великий пакет, щоб допомогти задовольнити потреби України на полі бою», — сказав другий чиновник США, додавши, що пакет, імовірно, включатиме артилерію та ППО.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>