У ТЦК пояснили, чи потрібно військовозобов’язаним повідомляти про одруження та народження дітей

Про це в інтервʼю «Главреду» повідомила офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

За словами Козак, у ТЦК потрібно повідомляти про будь-які зміни даних. Це потрібно зробити впродовж 7 днів та надати відповідні документи. Наразі функції оновлення даних дистанційно немає в електронному кабінеті військовозобов’язаного.

«Кожне неповідомлення про зміну даних можна розглядати як окреме порушення, але змінами до Кодексу України про адміністративні порушення закріплено, що у разі, якщо Єдиний реєстр військовозобовʼязаних підтягує інформацію з інших реєстрів, згідно з якими можна зробити висновок про зміну цих даних, то така особа не підлягає адміністративному стягненню», — пояснила Лариса Козак.

Водночас реєстр військовозобов’язаних вже наповнюється потрібними даними з інших реєстрів. Деяку інформацію працівники ТЦК вже бачать, проте вона ще не повна.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>