У ЗСУ розповіли, коли РФ може розпочати штурми на Запорізькому напрямку

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в етері телемарафону.

«Наразі ще вони (росіяни, — ред.) не розпочали ці штурми. Але хочу сказати, що ворог зосереджує вже на передових позиціях особовий склад цих штурмових груп», — сказав він.

Речник підкреслив, що окупанти наразі здійснюють рекогносцировку, розвідувально-пошукові дії для розвідки. За його словами, РФ через тиждень може розпочати штурмові дії.

«І в недалекому майбутньому — це буде приблизно 3-5 днів, а то і до тижня, розпочне вести ці штурмові дії малими групами піхоти для того, щоб захопити певні наші позиції та покращити своє тактичне положення, змінивши на власну користь конфігурацію бойового зіткнення», — додав Волошин.

Водночас він наголосив, що українська розвідка наразі не виявила створення російських наступальних угруповань.

«Тобто зараз штурмові групи ці формуються з тих частин і з’єднань російських, які діють на цьому напрямку. Там, крім того, створюються ще такі підрозділи, які будуть проводити закріплення. Тобто штурмова група в складі невеликих груп піхоти від 5 до 10 осіб будуть здійснювати штурми, а за ними далі будуть іти групи закріплення, які будуть тримати захоплені позиції, рубежі», — пояснив речник.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>