Роутери TP-Link можуть визнати загрозою національній безпеці США

Два представники Конгресу США вважають, що роутери китайської компанії TP-Link Technologies становлять загрозу національній безпеці країни. Вони вимагаються від Департаменту торгівлі розпочати відповідне розслідування. Про це пише The Record.

Конгресмени Джон Муленаар та Раджа Кришнамурті у листі, надісланому міністерці торгівлі Джині Раймондо, сказали, що роутери TP-Link мають “незвичний ступінь вразливості”.

Вони закликають департамент до кінця серпня 2024 року надати висновок щодо ризиків для безпеки, а також визначити, чи потрібно обмежувати використання продукції компанії у США.

Муленаар та Кришнамурті пишуть, що на тлі “дедалі більш драконівського правового режиму захисту даних і національної безпеки в Китаї, такі компанії, як TP-Link, зобов’язані надавати дані уряду КНР [Китайської Народної Республіки] та іншим чином виконувати вимоги апарату національної безпеки”.

У результаті використання роутерів компанії може мати пряму загрозу національній безпеці США. Серед іншого, занепокоєння конгресменів було спричинене кіберактивністю китайського угруповання Volt Typhoon. Характерною рисою цього угруповання є проникнення у домашні роутери з метою здійснення подальших атак.

У коментарі для преси в TP-Link зазначили, що у США бізнес веде окрема самостійна частина компанії, яка не має зв’язків із китайською. Такі зміни набули чинності у травні після того, як компанія провела “глобальну реструктуризацію”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>