Данілов назвав умову внутрішньої війни у Росії

Секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що в Росії буде боротьба за владу між Збройними силами, військовими формуваннями Євгена Пригожина та Рамзана Кадирова, а також новим збройним формуванням силових структур РФ.

Про це повідомляє видання “Українська Правда”.

Він назвав проявом боротьби за владу те, що Сергія Суровікіна потіснив на посаді командувача угруповання військ в Україні Валерій Герасимов, якого називають “батьком СВО”.

“По-перше, це боротьба за владу. І інша ситуація: не треба забувати, що Герасимов – це керівник Генерального штабу у російських Збройних силах. Це – підвищення позиції не тільки Герасимова, а взагалі ставок, які на сьогодні є у цій війні. Два-три наступних місяці будуть дуже важливими – і вони будуть майже вирішальними у цій битві, до якої ми готуємося і готується наш ворог – агресор”, – сказав Данілов.

За його словами, російське керівництво використало Кадирова, використало Пригожина – а коли вони стали непотрібні, їх “посунули”, і “нікого ніхто там питати сьогодні не буде”. Внутрішні суперечки, які в Росії на сьогодні точаться, будуть лише загострюватися, вважає секретар РНБО.

На думку Данілова, “коли в межах Садового кільця (у Москві – ред.) почнеться з’ясування стосунків із використанням вогнепальної зброї, БТРів тощо” – лише питання часу.

“На сьогодні вже існують три з половиною армії: окремо армія Кадирова; окремо армія Пригожина; окремо армія, яка є у Збройних силах Російської Федерації, – і не поважають там ані Кадирова, ані Пригожина; і окремо там силові структури зараз намагаються формувати ще окрему армію. І це питання часу, коли вони почнуть з’ясовувати поміж собою стосунки”, – додав секретар РНБО.

На думку Данілова, війна приватних компаній у РФ “буде обов’язково, тому що в Росії почнеться війна за владу”.

Він зазначив, що і Володимир Путін – “дуже хвора людина”.

“Як тільки він буде ослаблятися, а він буде слабшати з кожним днем, почнеться з’ясування стосунків”, – сказав секретар РНБО України.

Данілов наголосив, що Російська Федерація – “не єдиний моноліт”, там багато течій, які лише посилилися після 24 лютого 2022 року.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>