Понад 2,4 млн українців мешкають у пошкодженому чи зруйнованому окупантами житлі

на фото пошкоджений окупантами будинок
Станом на осінь 2022 року, понад 2,4 млн українців мешкають у пошкодженому чи зруйнованому окупантами житлі. Заявки на компенсацію залишили щонайменше 316 тисяч людей

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

За його словами, нині на розгляді Верховної Ради перебуває законопроєкт №7198, у якому визначено, хто зможе отримати компенсацію, в якому вигляді, коли і як постраждала сторона зможе її використати для придбання нового житла.

«Реалізовувати державну політику компенсацій впроваджуватимемо у тісній взаємодії з місцевим самоврядуванням. Законопроєктом передбачається, що комісії з розгляду питань щодо надання компенсації будуть створюватися при кожній громаді чи військовій адміністрації. Цим ми максимально децентралізуємо повноваження в питанні компенсацій», — написав Кубраков.

Чиновник підкреслив, що для відновлення житла людей держава планує залучати кошти з заарештованих активів РФ.

«Ми не хочемо перекладати тягар відбудови на платників податків, тому вже працюємо з міжнародними інституціями над залученням цих коштів у відбудову», — зазначив Кубраков.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>