«Агент параної» — або що подивитись на вихідних

Ну що ж, шановні любителі сінематографу. Сьогодні наш Катрусин кінозал вирішив нагадати всім про рубрику «Доросле аніме 18+». Це не еротика — нагадую, це складні містичні та психологічні фільми.


Давно хотів повернутись до «Агента параної», особливо на фоні того, що більша частина українців фактично спустошені внутрішньо. І це факт. Та потрібні ж відповіді та рішення, а не бандура з сумними піснями.
Містично-психологічний аніме-серіал класика аніме Сатосі Кона.
Дуже-дуже шкода, що цей геній аніме так рано пішов від нас.
В фокусі данної роботи — причини та наслідки як дитячих травм, так і неправильних кроків у житті.
Якщо описати емоційно — перед вами картина, яку неначе одночасно знімали японські Філіп Дік, Стівен Кінг, та можливо — Ерік Берн (додам в коктейль трохи Кафки).
Це вибухова суміш, яка піднімає доволі небезпечні теми — самогубство, насильство та його причини, массові психози та інше…
Я гадаю, що «Агент параної» за своїм месседжем потужніший за «Папріку»,що з’явилась пізніше та набагато більше відома.
Сатосі Кон слушно вважає, що світ несправедливий, зовсім несправедливий, бо люди гвинтики і потрібні неймовірні зусилля, щоб покласти камінь в коліщата цивілізаційного Молоха.
В основі сюжету — розслідування на протязі років немотивованих нападів на людей невідомого підлітка з бейсбольною битою.
Чи існує він взагалі? Чи не він причина насильства? Чому люди отруюються насильством, просто споглядаючи його?
З часом стає зрозуміло — більшість героїв не ті, за кого себе видають, більшість героїв не хочуть знати про реальність. Як і більшість людей.
Як це все нам знайоме (
Серіалу даю 10/10 — він шедевр. Перегляд тільки з 18 років.

І бажаю всім не боятися реальності. Сенс життя не в пристосуванні до умов. Сенс життя — в створенні умов. Один з сенсів.

Віталій Рождаєв.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>