США запустили космічний корабель, який здійснить посадку на Місяць

Про це повідомляє Reuters.

Ракета Vulcan, яка доставить у космос посадковий модуль, створена за співпраці компаній Boeing та Lockheed Martin, що дебютувала в космосі.

Місяцехід Peregrine від компанії Astrobotic, що займається космічною робототехнікою, був відправлений у космос о 02:18 ночі за східним часом з мису Канаверал, штат Флорида, під час першого польоту ракети Vulcan.

«Я такий схвильований», — зазначив генеральний директор ULA Торі Бруно в кімнаті управління запуском компанії. — Це були роки напруженої роботи. Поки що це була абсолютно прекрасна місія».

Якщо все пройде успішно, Peregrine стане першою м’якою посадкою США на Місяць з часів останньої посадки Аполлона в 1972 році, а також першою в історії висадкою на Місяць приватної компанії.

«Це момент, на який ми чекали 16 років», — заявив генеральний директор Astrobotic Джон Торнтон.

Peregrine вийшов з розгінного блоку, і корабель розміром з гольф-карт вирушив у 46-денну подорож до Місяця.

Цей запуск став першим з двох сертифікаційних польотів, які вимагають Космічні сили США, перш ніж Vulcan зможе виконувати прибуткові місії для Пентагону.

Peregrine має здійснити посадку на Місяць 23 лютого з науковим вантажем на борту, який збиратиме дані про місячну поверхню перед запланованими майбутніми людськими місіями.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>