Україна та Нідерланди підписали безпекову угоду

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Документ підписано в межах Спільної декларації G7 про підтримку України, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі. Він передбачає надання 2 млрд євро Україні військової допомоги цьогоріч, а також подальшу оборонну допомогу від Нідерландів протягом наступних десяти років.

«Документ містить потужний військовий блок, який передбачає надання Україні сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Пріоритет – у наданні ППО, артилерії, бронетехніки, у підтримці морських і далекобійних спроможностей та, зокрема, Повітряних сил», — поінформували в ОП.

Невійськова підтримка України передбачає:

  • допомогу в економічному відновленні й відбудові України;
  • підтримку протидії гібридним загрозам;
  • співпрацю в галузі розвідки, кібернетичної та інформаційної безпеки;
  • співпрацю у сфері боротьби з організованою злочинністю;
  • співпрацю в галузі критичної інфраструктури.

«Крім того, у документі розширені блоки щодо санкцій, відшкодування збитків та притягнення держави-агресора до відповідальності, а також щодо підтримки з боку Нідерландів культурної спадщини України», — зазначили у пресслужбі.

Також у документі йдеться про підтримку України на шляху до ЄС і НАТО.

«Визначено механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України», — додали в ОП.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>