Google видалить записи з особистими даними користувачів через звинувачення в незаконному стеженні

Про це повідомляє Associated Press.

Згідно з мировою угодою, Google зобов’язується видалити мільярди особистих даних користувачів, що зберігаються в центрах обробки даних, покращити інформацію про конфіденційність опції «Інкогніто» в Chrome та впровадити інші заходи контролю над збором особистих даних.

Однак, користувачі, які подали колективний позов, не отримають жодних відшкодувань чи інших виплат в рамках мирової угоди з компанією Google.

«Ми раді врегулювати цей позов, який ми завжди вважали безпідставним», — заявили в Google.

За словами представників компанії, від неї вимагають лише «видалити старі персональні технічні дані, які ніколи не були пов’язані з особою і ніколи не використовувалися для будь-якої форми персоналізації».

У судових документах адвокати, які представляли інтереси користувачів Chrome, описали врегулювання як велику перемогу на захист особистої приватності в епоху постійно зростаючого цифрового спостереження.

За підрахунками юристів, сума врегулювання становитиме від 4,75 до 7,8 мільярда доларів, спираючись на потенційні продажі реклами, які особиста інформація, зібрана через Chrome, могла б принести в минулому і в майбутньому без нових обмежень.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>